torsdag 21 april 2011

Bruchetta

Hej!

Sent förra lördagskvällen hade vi italiensk afton här hemma. Tre rätter skulle vi köra och kom väl igång med maten strax efter nio. Vi råkade nämligen bli kvar på IKEA lite för länge.. lördagkväll var en bra IKEA-tid det var nästan bara vi där :) Efterrätten kom fram först vid midnatt men vad gjorde väl det. Såå god mat ska jag säga! Vill ni äta något som lyfter både kropp och själ så laga detta. Till förrätt år vi bruchetta. Vi hade en kryddmix som grund till tomatröran men det behöver man inte ha.



Till 4 personer:

8 skivor formfranska, lantbröd eller liknande
1 mozarellaost
blandade salladsblad (vi hade en liten mix-påse)
en liten bit gurka
8 skivor italiensk salami

bruchettamix eller:  4 tomater
                               3 vitlöksklyftor
                               1 kruka basilika
                               2 msk olivolja
                               salt
                               svartpeppar

Finhacka tomaterna, pressa vitlöken, hacka basilikan och blanda alltsammans med olivolja, salt och peppar.

Skär kanterna av bröden och rosta dem eller stek i smör i stekpanna tills de blir gyllenbruna.
Servera tomatröran på bröden tillsammans med mozarella, salami och sallad. Kalasgott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar