fredag 29 april 2011

Rabarber i folie

Till dessert åt vi ikväll rabarber. Även dessa tillagades smidigt på grillen och serverades tillsammans med husets numera traditionella yoghurt- och gräddfluff. Jag har sagt det förr men har ni inte provat denna blandning så gör det! Hur gott som helst :)

Bilden blev tagen i en hast för jag var lite sugen :)
Rabarberpaketen (2 personer)

2 rabarberstänger
3 tsk socker
2 tsk potatismjöl
kanel
vaniljsocker











Skölj, skala och centimeterskär rabarbern. Lägg dem i mitten på ett folieark.
Blanda socker, potatismjöl, kanel och vaniljsocker i en skål. Strö blandningen över rabarbern.
Vik ihop till ett paket och tillaga på grillen. Vi la på rabarbern när vi satte oss för att äta maten. Sedan råkade den ligga lite för länge och krympa ihop (och bränna fast) till nästan ingenting. Men det var gott i alla fall :)

Fluffet

ett par slevar turkisk yoghurt
en skvätt vispgrädde
vaniljsocker

Vispa grädden med vaniljsockret. Blanda grädden med turkisk yoghurt. Lägg upp blandningen i portionsglas och låt stå kallt tills det är dags att äta. Skeda på rabarbern på fluffet och njut! Jag hade tänkt göra någon form av smulpajssmulor/havrecrunch till detta men det kom annat emellan så att säga. Det fick bli en chokladdoppad havrekaka från ica istället :) Kaffe till detta och fredagsmyset fixat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar