onsdag 6 april 2011

Tonfisksallad

Hej på er!

Det har regnat i Göteborg idag med. Trist! Men det höll upp en stund på eftermiddagen så vi kunde gå till Hemköp och handla. Vi håller på att övergå till sittvagnen med lillan så smått och det var tydligen en mycket intressant upplevelse att möta kassörskan på Hemköp :) Ikväll gjorde herrn i huset tonfisksallad. Väldans gott! Det var ett tag sedan vi åt sallad nu så det var verkligen på tiden kan man tycka.



Till salladen använde han:

2 burkar tonfisk
4 kokta ägg
1/2 gurka
sallad
2 tomater
en näve sockerärtor
1 färsk knipplök
1 citron
olivolja
salt
svartpeppar
fiskdressing

Sätt äggen på kokning. Skär grönsakerna i lämpliga bitar och blanda i en stor skål med tonfisk, olivolja salt och nymalen svartpeppar. Servera med ägghalvor, citronklyftor och fiskdressing. Vi kör med Felix fiskdressing som även är oväntat god till ost och skinksallad! Vill man piffa tonfisksalladen ytterligare kan man ju alltid ta en dillkvist om man har någon hemma :) Tackar så mycket för denna delikata kvällsmat!
Nu ska vi göra ett nytt försök att få tösen att sova. Blir väl "samsovning" som sista utväg. Vi lägger oss i sängen allihop och mamman sjunger Lille katt om och om igen tills hela familjen sover. Mycket effektivt. Tyvärr somnar oftast även mamman och pappan av lillekatt-mantrat och så var det slut på den dagen. God natt alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar